15.01.2024

ULU CAMİİ'NDE HAFIZLIK İCAZET MERASİMİ DÜZENLENDİ

"Kur’an’ı gereği gibi güzel okuyan kimse, vahiy getiren şerefli ve itaatkâr meleklerle beraberdir."
[Buhari, Tevhid 52]

Zeytinburnu Müftülüğümüze bağlı Asım Sabri Efendi Kur’an Kursu'nda hafızlık eğitimlerini tamamlayan 21 hafız için “Hafızlık İcazet Merasimi” gerçekleştirildi. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program İlçe Müftümüz Mehmet Münip Şallıoğlu'nun açılış konuşmalarının ardından devam etti.
Merasim, Reisülkurra Mustafa Demirkan tarafından gerçekleştirilen dua, hafızlara icazet ve hediye takdimi ile sona erdi.
Merasime Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafız Osman Şahin, İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş, Zeytinburnu Kaymakamı Dr. Adem Uslu, Reisülkurra Mustafa Demirkan, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Haseki Reisülkurra Abdurrahman Gürses Dini İhtisas Merkezi Müdürü Osman Egin, İstanbul Müftü Yardımcısı Ahmet Aktürkoğlu ve İlçe Müftümüz Mehmet Münip Şallıoğlu ile vatandaşlarımız katıldı.
Bu vesileyle önce hafızlarımızı ve kıymetli ailelerini, emeği geçen hocalarımızı tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyoruz.