22.03.2018

Zeytinburnu Müftülüğü Din Gönüllüleri ile Buluşma

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Zeytinburnu Müftülüğü din gönüllüleri ile biraraya geldi.

Kiptaş Toplantı Salonu’nda gerçekleşen programa İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, İstanbul Müftü Yardımcısı Bahri Şamat, Zeytinburnu Müftüsü Mustafa Açıkalın ile din gönüllüleri katıldı. Program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlarken, Zeytinburnu Müftüsü Mustafa Açıkalın kısa bir selamlama konuşması yaptı.

Toplantıda konuşan İstanbul Müftüsü Yılmaz, şunları söyledi:

“Gönüllülük ve adanmışlığa eren müstağnîdir; yaptığı iş ve hizmetlerden karşılık beklemez ve almaz. İnsanların derdlerine ve sevinçlerine ortak olur. Adanmış din gönüllüsünün gönülleri harekete geçirebilmesi için gönlünün sevgi âbidesi olması gerekir ki insanlara pozitif enerji aşılayabilsin. Sevgi ve heyecan aşılayan ve insanları ateşleyen duruma gelebilsin. Çünkü işin temeli insan sevgisidir. Önemli olan gönül yapmak ve gönle girmektir. Gönlüne girmediğiniz insanın beynine eremezsiniz. İşin temeli insan sevgisidir. İnsanlara ulaşmanın yolu ise onların problemlerini çözmekten geçer, o da; fedakârlık ister; özveri ister; kendinden, keyfinden ve istirahatından geçmek ister; îsar ister; zamanından vermek ister. Zaman insanlara verilecek en değerli armağandır. Sevgi ve zaman iki hazine, biri kullandıkça azalır, diğeri ise artar.”