13.06.2024

Zeytinburnu Müftülüğünde İhtida Merasimi Düzenlendi.

Müftülüğe müracaat ederek Müslüman olmak istediklerini belirten Bulgaristan vatandaşları Atanaska Kuzmova ve oğulları Nikolay ile Vasil Kuzmov kardeşler için "İhtida Merasimi" düzenlendi. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan merasimde vatandaşlarımız Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu. İslam dininin temel esasları hakkında bilgilendirme yapan İlçe Müftüsü Mehmet Münip Şallıoğlu, “Müslüman olan kardeşlerimizi tebrik ediyor, sırat-ı mustakim üzere bir yaşam sürmelerini temenni eder, sağlıklı ve mutlu bir hayat dilerim” ifadelerini kullandı. İslamla şereflenen kardeşlerimiz Elif, Nihat ve Kenan isimlerini aldılar. Programda İhtida Belgesi ile birlikte Diyanet İşleri Başkanlığımız yayınlarından Rusça Kuran'ı Kerim hediye edildi.