18.07.2015

Üsküdar Din Görevlileri Bayramda da Birlikteydi

Üsküdar Müftülüğünce düzenlenen ve artık geleneksel hale gelen bayramlaşma programı, bu Ramazan Bayramında da Üsküdar'da görev yapan Din Görevlilerini biraraya getirdi. Bayramın ikinci günü, Üsküdar Belediyesi Sosyal Tesislerinde kahvaltılı olarak düzenlenen programa Üsküdar Müftüsü Mehmet Vefa ÖZDEMİR ve her kademeden personelimiz aileleriyle birlikte katıldılar.

Metropolün ağır şartları sebebiyle sık sık görüşemeyen görevlilerimiz arkadaşlarıyla bir anlamda hasret giderdiler. Neşe içinde yapılan kahvaltı boyunca dostluklar, her masada farklı güzel manzaralar oluşturdu.

Sunuculuğunu Şakirin Camii İmam Hatibi Nurullah ÇELEBİ'nin yaptığı programda kahvaltıdan sonra Hacı Emin Yıldırım Camii Müezzin Kayyımı Mustafa COŞKUN Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulundu. Ardından Müftü Mehmet Vefa ÖZDEMİR bir konuşma yaptı. ÖZDEMİR konuşmasında özetle “Yoğun bir Ramazan mesaisinin ardından, vazifelerimizi elimizden geldiğince yapmış olmanın huzuru içinde bayrama erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Göz aydınlığımız olsun diye dua ettiğimiz eşlerimiz, çocuklarımız ve diğer sevdiklerimizle birlikte; huzur ve sükun içinde bayram yapabilmek Rabbimizin bir lütfudur, bunun kıymetini bilmek lazım.” dedi.

Müftü ÖZDEMİR “Bayramlar, gönülleri biraraya getirme ve birliği pekiştirme zamanlarıdır. Bu vesile ile hepinizin Ramazan bayramını en içten dileklerimle kutluyor, bütün İslam aleminin ve insanlığın barış, huzur ve sükuna kavuşmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum" diyerek konuşmasını tamamladı.

Beşitaş Başvaizi İsmail ÖZELBAŞ'ın yaptığı dua ile program son buldu.

Çıkışta, Müftü Mehmet Vefa ÖZDEMİR bütün personel ve aile fertleriyle tek tek bayramlaştı. Musafaha zinciri oluşturan personelimiz de bu vesileyle birbirleriyle bayramlaşma imkanını bulmuş oldu.