29.07.2016

Restorasyonu Tamamlanan Hamdullah Paşa Camii Yeniden İbadete Açıldı

Üsküdar Çengelköy'de, Üsküdar Belediyesi tarafından hayırseverlerin katkısıyla restorasyonu tamamlanan Hamdullah Paşa Camii geçtiğimiz cuma günü düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Cami açılış merasimi vesile kılınarak, 15 Temmuzdaki darbe girişimine engel olma mücadelesinde şehit olan kardeşlerimizin ve özellikle Çengelköy şehitlerinin aziz ruhlarına ithafen Kur'an-ı Kerim Programı tertip edildi.

Cuma namazı öncesinde, camiyi ve dışındaki büyük alanı dolduran cemaate, Üsküdarımızın seçkin hocaları tarafından okunan Kur'an-ı Kerim, ilahiler, kasideler ve aralarda hep birlikte getirilen tekbir ve salavatlar ayrı bir manevi atmosfer oluşturdu. Programın sonunda Üsküdar Müftüsü Mehmet Vefa ÖZDEMİR tarafından şehitlerin ervahı ve milletimiz ile memleketimizin selameti için dua edildi.

Cuma namazını da kıldıran Üsküdar Müftüsü Mehmet Vefa ÖZDEMİR, "En Büyük Bozgunculuk Dinin Muazzez Değerlerini İstismar Etmektir" konulu bir hutbe irad etti.

Cuma namazı sonrası gerçekleştirilen cami açılış törenine; Üsküdar Kaymakamı Mustafa GÜLER, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN, Üsküdar Müftüsü Mehmet Vefa ÖZDEMİR, Akparti Üsküdar İlçe Başkanı Halit HIZIR, KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet YILDIRIM ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Yapılan protokol konuşmalarını müteakiben Müftü ÖZDEMİR' in yaptığı dua ve ardından kurdele kesimiyle açılış programı sona erdi.

Çengelköy Hamdullah Paşa Camii yanındaki alanda Üsküdar Belediyesi tarafından vatandaşlara yemek ikram edildi.