13.03.2019

İstanbul Müftüsü Din Görevlileri İle Buluşuyor

İstanbul İl Müftülüğünün düzenlediği, Ümraniye Müftülüğünün ev sahipliği yaptığı ‘İstanbul Müftüsü Din Görevlileri İle Buluşuyor’’ konulu program 12.03.2019 tarihinde Ümraniye Nikah Sarayında gerçekleşti. Programa, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil YILMAZ, İstanbul Müftü Yardımcısı Veysel IŞILDAR, Ümraniye Müftüsü Muharrem GÜL’ün yanı sıra Din Görevlilerin yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Program Kur’an Tilaveti ile başladı.

Kur’an Tilavetinden sonra kürsüye gelen Ümraniye Müftüsü Muharrem GÜL kısa bir selamlama konuşması yaparak İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil YILMAZ’a ve Din Görevlilerine teşekkürlerini sundu.

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil YILMAZ konuşmalarında şunlardan bahsetti.

Milyarlarca varlık arasında bizlere insan olma, kendisine kulluk etme şerefiyle bizleri şereflendiren yine milyarlarca insan arasında bizleri Müslümanlık şerefiyle şereflendiren Yüce Rabbimize sonsuz şükürler olsun. Çok değerli mesai arkadaşlarım, Hoca Efendiler ve Hoca Hanımlar hepinizin Allah’ın selamı ile selamlıyorum. Allah’ın selamı, rahmeti ve bereketi üzerimize olsun. Gerçekten milyarlarca insan arasında Müslüman olmak büyük bir bahtiyarlıktır. Milyarlarca Müslüman arasında da Türkiye’de yaşayan Müslümanlar arasında olmak aynı zamanda İstanbul’da Din Görevlisi olmak ayrı bir bahtiyarlıktır.

Din gönüllüsünün birlikte çalıştığı insanlara değer vermesi gerektiğini belirten Prof.Dr. Hasan Kamil YILMAZ, “İnsanların sevdiği kişiler kendilerine değer verenlerdir. Sosyal zekâ sahipleri karşısındakine değer veren, onları önemseyen insanlardır. Din hizmetinde olan arkadaşlarımızın zaman zaman özellikle birlikte çalıştığı, beraber hizmet ettiği insanlara değer vermesi, öne çıkarması, hizmetlerini sena etmesi ilişkileri daha canlı tutar. ‘Bunların hepsini ben yapıyorum, başarı benimdir’ dediğin zaman etrafındaki insanlar kaçarlar. ‘Arkadaşlarımızın, cemaatimizin, herkesin katkılarıyla bu işi birlikte yürütüyoruz’ dediğiniz zaman ‘Demek ki, bu çorbada benim de tuzum var. Bu da Hocamız tarafından itiraf ediliyor’ diye düşünürler ve insanlar mutlu olur. Onun için herkesin farkında olun ve önemli olduğunu ona hissettirin. Herkes önemli olduğunun hissettirilmesini bekler.” diye konuştu.

Prof.Dr. Hasan Kamil YILMAZ, daha sonra peygamberlerde bulunması gereken “emanet, sıdk, fetanet, tebliğ ve ismet”ten oluşan beş hasletten yola çıkarak peygamber varisleri nasıl olmalı bunu nasıl anlamalı ve algılamalı konusunda din gönüllerine bilgi verdi.

Programın sonunda Ümraniye Müftüsü Muharrem GÜL, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil YILMAZ’a hediyelerini takdim etti. Prof.Dr. Hasan Kamil YILMAZ, din gönüllüleri ile tek tek selamlaştı.