21.03.2022

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ PANELİ

Dünya her gün olumlu ve olumsuz anlamda değişiyor. 8 Mart Dünya Kadınlar günü vesilesiyle değişen dünya da Kadın konusunu konunun uzmanlarıyla konuştuk. İstedik ki insanlık paydasında buluşan kadın ve erkek arasındaki biyojik farklılık kadının ötekileştirilmesine gerekçe kılınmasın ve toplumsal hayatta hak ihlallerine yol açmasın, zira bu durum vahyin, aklın ve vicdanın asla tasvip etmeyeceği bir durumdur . Kadının onurunu ve toplumsal konumunu hedef alan, onu cinsiyeti üzerinden ayrımcılığa tabi tutan her türlü düşünce ve davranış insanın vicdanına ve İslam'a aykırıdır. Günümüzde kadından beklentiler bağlamında oluşturulan güzellik algısı kadını metalaştirmakta , kapitalizm ve tüketim kültürünün ekran yüzü yapmaktadır. Onun ilim ,bilim , sanat ve kalkınmaya katkısını göz ardı eden bu yaklaşımda kadının değersizleştiği açıktır. Bu niyetle çıktığımız yolda Değişen Dünyada Kadın temasıyla dört panelist ile dört başlıkta konuyu ele aldık . Konu başlıklarımız ve Panelistlerimiz : 1. Kur'an ve Sünnet Perspektifinde Kadın /Sultangazi Müftülüğü İlçe Vaizi Saime Şener 2.Günümüzde Kadından Beklentiler Bağlamında Güzellik Algısının İnsan Psikolojisine Etkileri /Sultangazi İlçe Sağlık Müdürlüğü Psikolog Esra Şimşek 3. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadına Yönelik Şiddet Nedir ? / Sultangazi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Sosyolog Emine Fidan Emre 4. Aile İçi İlişkiler - İletişim Bilgilendirme ve Ön Faaliyetler / İstanbul Emniyet Müdürlüğü Psikolog & Polis Memuru Serkan Güven Sultangazi Aile ve Dini Rehberlik Bürosunun uhdesinde, TDV Sultangazi Kadın Kolları, İlçe sosyal hizmetler merkezi müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü, İlçe emniyet müdürlüğü, İl emniyet müdürlüğü, ve Sultangazi Belediyesi'nin iştirakiyle düzenlenen "Değişen Dünyada Kadın Olmak" temalı Panelimiz 15 Mart Salı günü saat : 14.00 da Sultangazi Müftülüğü konferans salonunda gerçekleştirildi. Salona girişte misafirlerimizi TDV kadın kolları gönüllüleri karanfillerle karşıladı bu güzel karşılama misafirlerimizin yüzünde tebessüme vesile oldu. Panelimiz Sultançiftliği Merkez Camii İmam-Hatibi Davut Önal'ın Kuran tilaveti ile başladı ardından ADRB ilçe Koordinatör Vaizi Pakize Yetimova açılış konuşmasını yaptı , Yetimovanın açılış konuşmasının ardından İlçe Müftümüz Abdullah Yılmaz selamla konuşması yaptı ve ardından KKÖ Emine Gül Öztürk 'ün sunuculuğu ve Uzman Vaiz Ayşenur Özkan Çayır 'ın moderatörlüğünde Panelimiz başladı. Program sonunda katılımcıların her birine İl Emniyet Müdürlüğünden "Resimdali" mahlaslı Ali Kaçmaz bey efendinin resim kaligrafi sanatıyla yazmış olduğu isimleri hediye edildi .