Sultangazi Müftülüğü

25.02.2019

Müftülüğümüzde İhtida Merasimleri Devam Ediyor.

İlçe Müftü Vekili Mehmet Emin KARADAŞ , Moses SUCCESS, Odınaka Solomon NWAKAMMA beyefendi ve Eunice Ceeunarı TEMBANI hanımefendi ile şahitleri makamında misafir etti. İhtida Merasimi Sultançiftliği Merkez Camii İmam-Hatibi Davut ÖNAL Hocamızın Bakara Suresinin son ayetlerini okuması ile başladı.  İlçe Müftü Vekilimiz Mehmet Emin KARADAŞ, İmam Hatip Davut ÖNAL ve V.H.K.İ. Yavuz TEZGELEN'in huzurunda Kelime-i Şehâdet getirerek Müslüman oldular.

İlçe Müftü Vekilimiz Mehmet Emin KARADAŞ;  Moses SUCCESS, Odınaka Solomon NWAKAMMA ve Eunice Ceeunarı TEMBANI 'ya Allahın varlığı ve birliği, İslâm dininin iman esasları ve ibadetler hakkında bilgiler verdi. Müftü Vekili KARADAŞ  “İslâm dinini seçmekle kendilerinin şu anda günahsız ve pırıl pırıl bir halde olduklarını” söyledi.İslam Dinini Tercih eden Moses SUCCESS'e Musa, Odınaka Solomon NWAKAMMA'ya Muhammed,  ve  Eunice Ceeunarı TEMBANI 'ye de Ayşe isimleri verildi. Bugünün anısına mezkur kişilere İhtida Belgesi, Kur’an-ı Kerim, İlmihal ve Peygamberimizin Hayatı kitapları takdim edildi.