10.06.2016

RAMAZAN’I ŞERİF MESAJI “GELİN GÖNÜLLER YAPALIM BU RAMAZAN ve HER ZAMAN”

Onbir Ayın Sultanı Mübarek Ramazan’ı Şerif’e ilk teravihimizi 5 Haziran 2016 Pazar günü coşku ve heyecanla, ibadet şuuru ile kılacağımız, “Sahura  kalkınız, sahurda bereket vardır.” diye buyuran Peygamberimiz Muhammed Mustafa (s.a.v)’nin tavsiyesine uyarak sahura kalkacağımız kutlu günlere ulaşmaktayız.

Herkesin kendi şeytanını zincire vuracağı, cennet kapılarını açıp, cehennem kapılarını kapatacağı mübarek günleri yeniden tadacağız .

Zenginlerin  fakir, kimsesiz, yetim, muhacir ve gurbetçileri daha fazla koruyup kollayacağı bereketli sofraların serildiği mevsime yeniden ulaştık. İçinde bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi, hatimlerle güzel sesli hafızlarımızın sokakları, evleri, camileri manevi iklime taşıdıkları zamana eriştik.

Dünya ve dünyalıkların yok olucu olduğu, baki olanın Yüce Yaratan olduğu şuuruyla sembolik dahi olsa dünya ve dünyalıklara iltifat etmeme eğitimi veren itikafa kavuşma  arzusu ile dolduk .

Bu vesile ile Ramazan-ı Şerifimiz bereketli olsun.

Kısacası “Gelin Gönüller Yapalım Bu Ramazan ve Her Zaman.”

Yusuf SARIKAYA

Sultangazi Müftüsü

Not: Diyanet İşleri Başkanlığımızı ve Müftülüğümüzü lütfen takip edin ve programlarımızı kaçırmayın.