Sultangazi Müftülüğü

19.02.2019

GEZİLERDE İSTENİLEN EVRAKLAR VE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KONULAR

1- Yapılacak gezilerle ilgili onay, Müftülüğün teklifi üzerine Mülki Amirce verilir. İl Dışı Geziler Valilikçe Verilir.

2- Gezi ile ilgili plan hazırlanması ve gezi planında; gezi tarihi, kurstan çıkış saati, araçların hareket yeri, geziye gidilecek yerler,  gezinin bitiş tarihi ve geziye katılacak öğreticilerin isimlerinin yazılması imzalanması ve müftülüğümüze teslim edilmesi; Ayrıca veli izin belgelerinin mutlaka alınarak dosyada muhafaza edildiğine dair notun yazılması, izin belgelerinin kursta evrak dosyasında muhafaza edilmesi.

3-Yatılı gezilerde kalınacak yerin, otelin mutlaka gezi planında belirtilmesi.

4- Gezide mutlaka bir kafile başkanı olacaktır.(Unvanı belirtilecektir.)

5- Geziler, eğitim öğretimi aksatmayacak şekilde düzenlenecektir.

6- Kurslarımız tarafından düzenlenecek olan il dışı gezilerinin hafta sonlarında yapılmasına dikkat edilecektir.

7- Gezi evrakları geziden en az 7 gün önceden İlçe Müftülüğümüze gönderilecektir.

8- Aracın ruhsat fotokopileri,

9- Sürücünün ehliyet fotokopileri, Psikoteknik değerlendirme belgesi, (toplam 5 saat üzeri gezilerde iki şoför)

10- Aracın zorunlu trafik sigorta poliçesinin fotokopisi,

11- Araç ferdi koltuk sigorta poliçesi veya kasko poliçesi,

12- Uçakla gidilecek gezilerde firmanın adı ve gidiş-dönüş sefer sayıları belirtilecektir.

13- Kurs ismi başlıklı geziye katılacak öğrencilerin isimleri, T.C. Nolarının yer aldığı liste diğer evraklarla birlikte İlçe Müftülüğümüze teslim edilecektir.

14- D Grubu Kur’an Kurslarının Veli izin dilekçeleri Müftülüğe teslim edilecektir.

Kur’an Kurslarınca yapılacak gezilerle ilgili olarak yukarıdaki esaslarda belirtilen hususlar yönetici/öğretici tarafından dikkatle incelemesi yapıldıktan sonra gezi dosyaları müftülüğümüze gönderilecektir. Eksik evrak bulunan gezi dosyalarına herhangi bir işlem yapılmayacaktır.

Gezilerin daha emniyetli şartlarda, sağlıklı ve güven içerisinde yapılmasının sağlanması amacıyla yukarıda belirtilen hususlara özen gösterilmesi önemle rica olunur.

SULTANGAZİ MÜFTÜLÜĞÜ