11.03.2024

"Zekat Bilgilendirmeleri" Toplantısı Gerçekleştirildi

Başkanlığımızın Zekat Hizmetleri kapsamında "Zekat Bilgilendirmeleri" toplantısı gerçekleştirildi.

Sultanbeyli Müftülüğüne bağlı din görevlilerine ve Kur'an kursu öğreticilerine yönelik Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde  "Zekat Bilgilendirmeleri" toplantısı gerçekleştirildi.

Düzenlenen toplantıya Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Mehmet Kapukaya konuşmacı olarak katıldı.

Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Kapukaya konuşmasında; zekatın önemine değinerek toplumun tüm kesimlerine ulaşılması ve konunun iyi anlatılması gerektiğinden bahsetti.

Ayrıca, yapılan toplantıda; Başkanlığımızca "Zekat Hizmetleri Dairesi"nin kurulmuş olduğu ve buna bağlı olarak Müftülüğümüzde de "Zekat Koordinatörlüğü" oluşturularak zekat hizmetlerinin resmi hüviyet kazandırıldığından Ramazan ayı boyunca Müftülüğümüze bağlı tüm cami ve Kuran kurslarında görevliler tarafından zekat konusu hassasiyetle yürütülmesi de kararlaştırıldı.

Toplantı, gündem maddelerinin değerlendirilmesinin ardından sona erdi.