08.03.2024

Sultanbeyli de 70 Hafız için İcazet Merasimi Düzenlendi

Sultanbeyli Müftülüğüne bağlı Soğuksu Erkek Kur’an Kursu ile Soğuksu Ayşe Akyüz Kız Kur’an  Kurslarında Arapça ve Hafızlık eğitimlerini tamamlayan toplamda yetmiş (70) öğrenci için Arapça ve Hafızlık İcazet Merasimi düzenlendi.

Kız öğrenciler için; Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde düzenlenen merasime, İstanbul İl Müftü Yardımcısı Ayşe Coşkun, İlçe Vaizi Döndü Demirci, Uzman Vaiz Rukiye Şahin, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Merasim, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayıp İl Müftü Yardımcısı Coşkun’un selamlama konuşmasıyla devam etti. Öğrenciler tarafından okunan şiirler ve ilahilerin ardından yapılan dua ile birlikte hafızlara taç giydirildi. Konuklar tarafından hafızlara çeşitli hediyeler ile birlikte belge takdimi yapıldı.

Erkek öğrenciler için; Merkez Camii’nde düzenlenen merasime, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Davut Kaya, Reis’ül Kurra Vekili Ramazan Pakdil, Sultanbeyli Kaymakamı Kemal Şahin, İl Müftü Yardımcısı İsa Aktaş, Sultanbeyli Müftüsü Hasan Erdoğan, Sultanbeyli Belediye Başkan Yardımcıları, STK Temsilcileri, İş İnsanları, hocalar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayıp konukların selamlama konuşmalarıyla devam etti. Reis’ül Kurra Vekili Ramazan Pakdil hocaefendinin duasının ardından hafızlara çeşitli hediyelerle birlikte belgeleri takdim edildi.

Programlar yemek ikramı ile sona erdi.