06.12.2023

41 Hafız İcazet Aldı

Sultanbeyli Mimar Sinan (Yeni Nesil) Kur’an Kursunda Belgelerini Alan 41 Hafız İçin İcazet Merasimi Düzenlendi.

İlçe Müftülüğümüz Mimar Sinan (Yeni Nesil) Kur’an Kursunda Cumhur (koro) Sistemiyle 7-9 ay gibi sürede hafızlıklarını ikmal eden 41 hafız için Merkez Camii’nde Hafızlık İcazet Merasimi düzenlendi. Reis-ül Kurra Mustafa Demirkan Hocanın riyasetinde düzenlenen ve çok sayıda davetlinin katıldığı programa DİB Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü/Yabancı Dil ve Lehçelerde Yayınlar Daire Başkanı Fatih Karazeybek, İlçe Kaymakamı Kemal Şahin, İl Müftü Yardımcısı İsa Aktaş, İlçe Müftüsü Hasan Erdoğan, İlçe Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Söğütçü, Başkanlığımıza yıllarca hizmet etmiş faal/emekli Müftüler, STK Temsilci ve üyeleri ile diğer davetliler katıldı.

Program, İcazet alan öğrencilerden Hamza Akyürek’in Kur’an tilavetiyle başladı. İlçe Müftüsü Hasan Erdoğan’ın Açılış konuşmasıyla devam eden programda, Daire Başkanı Fatih Karazeybek, İlçe Kaymakamı Kemal Şahin, İstanbul İl Müftü Yard. İsa Aktaş, hafızları tebrik ederek başarılar ve hayırlı hizmetler temennisinde bulundu.

41 hafızın tilavetleri ile birlikte Reisü’l-Kurra Mustafa Demirkan’ın yaptığı duanın ardından İlçe Müftülüğü ve Belediye Başkan Yard. Zafer Söğütçü, Hayırsever İş İnsanı Hayati Çuvalcıoğlu, EHAD (Evrensel Hafızlar Derneği), Mimar Sinan Kültür Eğitim Vakfı (MİKEV)’nın Onursal Başkanı Dr. Alaaddin Ersoy’un katkıları ile hazırlanan hediyelerin takdimi yapıldı. Program gelen misafirlere yapılan ikramlarla son buldu.