05.10.2023

Sultanbeyli Müftülüğünden Hafızlık İcazet Merasimi ve Konferans

’Hz. Peygamber, İman ve istikamet’’ konulu Mevlid-i Nebi Haftası programları kapsamında Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç, İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş, Sultanbeyli Kaymakamı Kemal Şahin, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ve Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Söğütçü’ nün katılımlarıyla İlçe Müftülüğümüz tarafından İcazet Merasimi ve Konferans düzenlendi.

Sultanbeyli Merkez Camii’nde Öğle namazı öncesinde İcazet Merasimi icra edildi.

Merasim, Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Sultanbeyli Müftüsü Hasan Erdoğan’ ın açılış konuşmasıyla başladı ve 32 Hafızın tilavetleri ile devam etti. Reisul Kurra Mustafa Demirkan hocanın İcazet Duasının ardından Müftülüğümüz ve Sultanbeyli Belediyesi tarafından yapılan hediye takdimi ile merasim sona erdi.

Hafta kapsamında Öğle Namazı sonrasında Sultanbeyli Merkez Kur’an Kursunda düzenlenen konferans, Ahmet Yesevi Camii İmam Hatibi Mehmet Ateş’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Program, İlçe Müftüsü Erdoğan’ın açılış konuşmasının ardından, İstanbul Müftüsü Porf. Dr. Arpaguş’un selamlama konuşması ve ‘’Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası’’ konulu sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç’ in ‘’Peygamberimiz, İman ve İstikamet’’ konulu Mevlid-i Nebi ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle yaptığı konuşma akabinde yeni hizmet binalarının açılışı için hazırlanan video gösterimi ve ardından protokol tarafından kurdele kesimi yapıldı.

Yapılan hizmetler çerçevesinde emeği ve desteği bulunan Hayırsever İş Adamları’ na, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde hizmetlerini tamamlayıp emekliliğe ayrılan personele ve görevinde başarı gösteren personele Plaket ve Başarı Belgesi takdimi ile program sona erdi.