27.01.2023

REGAİP KANDİLİ PROGRAMI İLÇEMİZ CAMİLERİNDE HUZURLA İCRA EDİLDİ

Regaib Kandili Programı İlçemiz Camilerinde huzurla icra edildi.
İlçe müftümüz Hasan Erdoğan, Müftülüğümüz özel programının yapıldığı Yavuz Sultan Selim Camiinde cemaatle buluştu. Camii İmam Hatibi Ramazan Yıldırım hocamızın Kur’an tilavetiyle başlayan program, ilahi ve kasidelerle devam etti. Kürsüde sohbette bulunan Müftümüz Erdoğan; "Onlar ağızlarıyla İslam'ın nurunu söndürmek istiyorlar ama istemeseler de Allah nurunu tamamlayacak". ayeti kerimesi çerçevesinde Kur'an'a sarılmanın öneminden bahsetti. Kur’ana sahip çıkmanın da; Kur’anı yaşamanın, okumanın, okutmanın, emirlerini yerine getirip yasaklarından kaçınmakla mümkün olduğunu dile getirdi. Namazın akabinde müftümüz, Camiinin daimi talebelerinin kandillerini kutlayıp, onlara; gençliklerinin kıymetini bilip İslam'a sarılmaları gerektiği konusunda bazı nasihatler de bulundu.
Ayrıca; Dumlupınar Cami'inde Vaiz Murat Poyraz, Abdurrahman Gazi Camiinde Vaiz Recep Yaylacı, Abdurrahman Şeref Güzelyazıcı Camiinde Vaiz Ömer Kızılırmak, Kanuni Sultan Süleyman Camiinde Din Hizmetleri Uzmanı Metin Toprak hocalarımızın katılımıyla program icra edildi.