22.05.2024

Müftü Erdoğan, kurban vekaletini TDV' ye verdi

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde "Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla başlatılan vekaletle kurban organizasyonuna destek olan Sultanbeyli İlçe Müftüsü ve TDV Şube Başkanı Hasan Erdoğan, kurban vekaletini Türkiye Diyanet Vakfı Sultanbeyli Şubesine verdi.

Kurban Bayramının yardımlaşmanın, sevginin ve hoşgörünün ön plana çıktığı bir gün olduğunu belirten Müftü Erdoğan, "Diyanet İşleri Başkanlığımız Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla her yıl 'Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş' kampanyası düzenleyerek ihtiyacı olan insanlara kurban dağıtımı konusunda önemli bir çalışmayı gerçekleştirip İslam’ın kardeşliğini yüreklere taşımaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığımız gerek yurt içi gerekse de yurt dışında kurbanlarını bağışlamak isteyen vatandaşlarımızın bağışlarını alıyor. Vatandaşlarımız huzur içerisinde TDV aracılığıyla kurban ibadetlerini yerine getirebilirler.’’ dedi.

TDV tarafından 2024 yılı vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt içinde 11.750 lira, yurt dışında ise 4.750 lira olarak belirlendiği açıklandı.