31.12.2020

VEDA ve VEFA

Müftülüğümüzde yapılan veda programında emekliliğe ayrılan din görevlilerimize Müftü Tahsin AYDIN plaket takdim ederek ve şunları söyledi;

Vefa sadece İstanbul’da bir semtin adı olmamalı bence. Biz bazen vefa örneklerimizi çok çabuk harcıyoruz ve tüketiyoruz. Belki bir tebessüm belki de bir hoş sohbet, belki bir fincan kahve ile de olsa bunları devam ettiremez miyiz? Biz de öyle yapalım istedik. Üç kıymetli çalışanımız bizim Şişli müftülüğüne başladığımız tarihten sonra -eskilerin tabiriyle tekaüde ayrıldılar- yani emekli oldular.

Dile kolay Hüseyin Şahin hocamız bu kuruma imamlıktan başlayarak murakıplık ve en son vaizlikle beraber tam 46 sene hizmet etmişler.

Osman Bayraktar Hocamız en son Kuştepe Merkez Camii İmam Hatipliğinden 42 sene insanlara mihrapta yaz demeden kış demeden yediden yetmiş rehberlik etmişler.

Rabia Güler hoca hanım hem eşine hem çocuklarına hizmet etmenin yanı sıra en son Filiz Camiinin kadın cemaatine tam 33 sene “ sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğretendir” düsturunca bıkmadan usanmadan Kur’an’ı ve ilmihal bilgilerini öğretme çabası içinde bulunmuşlar.

Hocalarım; sizler bu toplumun yüz aklarısınız, iyi ki varsınız.

Bu kurum adına sizlere teşekkür ediyoruz. Sizlere uzun ve bereketli ömürler dilerken, bu evin misafirleri değil ev sahipleri ve her zaman baş tacı olduğunuzu bilmenizi isterim. Bu dilek ve temennilerle sizleri uğurluyor ve her zaman bekliyoruz. Bizler kıymetimizin sizlerle olduğunu biliyoruz ve tüm gönlümüzle size teşekkür ediyoruz.

Ne olur bizleri unutmayınız. Allaha emanet olunuz.