29.05.2023

Ayasofya'da İstanbul`un Fethi Programı

İstanbul Müftülüğü İstanbul`un fethinin 570. yıldönümü dolasıyla Ayasofya-i Kebîr Câmi-i Şerîfi`nde “Kur`an-ı Kerim Programı” düzenledi.
Programda İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş okunan hatimlerin duasını yaparak başta Fatih Sultan Mehmet ve İstanbul`un fethinde bulunan şehitler olmak üzere tüm şehitlere rahmet diledi.
Programda Kur`an-ı Kerim tilavetleri Ayasofya-i Kebîr Câmi-i Şerîfi İmam Hatipleri Ferruh Muştuer, Bünyamin Topçuoğlu, Cami Müezzin-Kayyımları Mehmet Hadi Duran, Şükrü Asıleren ve İbrahim Çoban ile Süleymaniye Camii Baş İmam Hatibi Ekrem Nalbant tarafından gerçekleştirildi.
Programa İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, İl Müftü Yardımcısı Ahmet Aktürkoğlu, Fatih İlçe Müftüsü Hüseyin Baş ve vatandaşlar katıldı.
Kılınan öğle namazı sonrası TDV İstanbul Şubesi tarafından vatandaşlara ikram yapıldı.