11.05.2023

İstanbul'da “Engelliler Haftası” Konferansı

İstanbul Müftülüğü, "10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası" etkinlikleri kapsamında konferans programı düzenledi.

Engelli Koordinatörlüğünce Eyüpsultan İlçe Müftülüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programda açılış konuşmasını yapan İstanbul Müftü Yardımcısı Dr. Selahattin Yılmaz; “Bugün istedik ki özel kardeşlerimizin yanında olalım ve onlarla beraber olduğumuzu hissettirelim.” dedi.

Programda İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülüşan Göcen “Dini ve Psikoloji Açıdan Engelliliği Anlamlandırmak” konulu bir konferans gerçekleştirdi. Dinin engelliliğe yaklaşımından, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in engellilere verdiği değerden ve onların sorunlarını çözmeye çalıştığından bahseden Doç. Dr. Göcen; “Her sağlıklının potansiyel bir engelli olduğu gerçeğini dikkate aldığımızda, engelliliğin doğurduğu güçlüklerin aşılmasının sadece engelli bireylerin sorunu olmadığı” ifade etti.

Programda Üsküdar, Beyoğlu, Küçükçekmece, Avcılar, Eyüpsultan, Kartal İlçe Müftülüklerine bağlı İşitme Engelli Kur’an Kursu öğrencileri çeşitli sunumlar gerçekleştirdi. Katılımcı öğrencilere gül takdim edildi.

Program, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerif’inde bir yıldan beri cuma hutbelerini işaret diline çeviren din görevlileri Bekir Baş, Elif Kaya, Asuman Alan, Arzu Söğüt, Beyza Mergen, Bünyamin Sobacı ve Yusuf Demirci’ye plaket takdimi ile sona erdi.

Programa ilçe Müftüleri, İşitme engelli Kur’an Kurslarında görev yapan öğreticiler, engelli öğrenciler ve aileleri ile vatandaşlar katıldı.

Program sonrası ayrıca öğrencilere yemek ikramı da yapıldı.