05.05.2023

İstanbullu Gençler Umre Yolculuğuna Çıkıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından İstanbul'dan umreye gönderilecek üniversite öğrencileri bir araya geldi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, illerdeki gençlik çalışmalarına katılan üniversite öğrencilerini umreye gönderiyor.

Bu kapsamda İstanbul Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü İstanbul'dan umreye gönderilecek üniversite öğrencilerini Ümraniye Hacı Ömer Karagül Camii toplantı salonunda buluşturdu.

“Umre yolculuğu Allah’ın bir ikramıdır”

Umreye gidecek öğrencileri tebrik eden İstanbul Müftü Yardımcısı Zekeriya Bülbül umre ibadeti için ilk defa kutsal beldeye gidecek öğrencilere yapacakları işlemler ve ibadette dikkat edecekleri hususlara dair bilgi verdi ve şunları ifade etti; “Bugün eğer sizlere umre yolculuğu kapısı açıldıysa bu sizlerin camilerdeki gençlik merkezlerimize gösterdiğiniz teveccühün neticesinde gerçekleşen Allah'ın bir ikramıdır. Bundan sonraki süreçte de Diyanet Gençlik Merkezlerine devam etmenizi ve İstanbul Diyanet Gençlik çalışmalarına omuz vererek gücünüz ve yeteneğiniz ile faaliyetlerimize destek olmanızı sizlerden bekliyoruz.”

Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü organizasyonu ile ülke genelinden umre yolculuğuna çıkacak üniversiteli gençler mayıs ayı içerisinde iki kafile olarak mübarek topraklara ulaşacak.

İstanbul`dan ilk kafile ise bugün Cuma namazı öncesinde Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi`nde toplanarak İstanbul Havalimanına hareket edecek.