26.01.2023

“Vesiletü'n- Necat Alemlere Rahmet Hz. Muhammed (s.a.s)” Sergisi Taksim Camii`nde Açıldı

İstanbul Taksim Camii`nde İstanbul Müftülüğü ve TDV KAGEM işbirliği ile “Vesiletü' n- Necat Alemlere Rahmet Hz. Muhammed (s.a.s)” gelenekli sanatlar sergisi açıldı.

Sanatçı ve Din Görevlisi Muhammed Hamdi Kasapoğlu tarafından ebru, minyatür ile hat sanatlarının biraraya gelmesiyle hazırlanan ve Sıfat-ı Nebi`yi anlatan 23 çalışmadan oluşan sergi, Taksim Camii Kültür Sanat Merkezi`nde sanatseverler ile buluştu.

“Bu sergi peygamberimize olan muhabbetin bir ifadesidir.”

Sergi açılışında konuşan İstanbul İl Müftü Yardımcısı Arif Cevlek: “Sanatçı Cenabıhakkın kainatta yarattığı şeyleri taklit ederek Onun izinden gitmeye çalışır. Halkımız, ecdadımız Allah`a, O`nun Rasulüne, O`nun kitabına olan sevgisini her dönemde çeşitli şekillerde ifade etmişlerdir. Bu sergi de peygamberimize olan muhabbetin bir ifadesidir.” dedi.

Açılış programına İstanbul İl Müftü Yardımcıları Mustafa Yavuz ile Halime Yıldız, Fatih İlçe Müftüsü Hüseyin Baş, Beşiktaş Müftüsü İsmail Yıldız, Sarıyer Müftüsü Mehmet Muslu, KAGEM İstanbul sorumlusu Ayşe Nur Kapusuz ve davetliler katıldı.

Sergi 5 Şubat 2023 tarihine kadar gezilebilecek.