12.08.2022

Ayazma Camii Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Katıldığı Törenle İbadete Açıldı

Üsküdar Ayazma Camii Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle ibadete açıldı.

Restorasyonu tamamlanan 261 yıllık tarihi Ayazma Camii’nin yeniden ibadete açılması dolayısıyla cuma namazı sonrasında bir tören düzenlendi.

Törende yaptığı konuşmada restorasyonu tamamlanan caminin Türkiye ve İslam alemi için hayırlara vesile olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Mimarisiyle yeriyle pek çok özelliği ile şehrimize değer katan Ayazma Camii’mizin banisi Sultan 3. Mustafa’dan bugüne kadar bu eserin yaşatılması için gayret gösteren herkesi rahmetle yad ediyorum. Caminin restorasyonunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi’ni yeniden ibadete açarak fethin ve onun muzaffer komutanı Fatih'in emanetine sahip çıktıklarını dile getiren Erdoğan “Son dönemde İstanbul'un dört bir yanında inşa ettiğimiz camilerle ecdadın bu topraklara kazdığı mühürleri çeşitlendirdik, çoğalttık, yaygınlaştırdık. Ayazma Camii’nin restorasyonunu tamamlayıp yeniden ibadete açarak bir vazifeyi daha yerine getirmiş olmanın Gönül huzuru içindeyiz.” ifadelerine yer verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasında Beşiktaş Levent’te yapımı süren Barbaros Hayrettin Paşa Camii’nin de yakında ibadete açılacağı müjdesini verdi.

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş, restorasyonu tamamlanan caminin açılış töreninde dua yaptı.

Törene Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve Üsküdar İlçe Müftüsü Esat Yapıcı katıldı.

Yapılan duaların ve kurdele kesilmesinin ardından tören sona erdi.