26.07.2022

İstanbul Müftülüğünde Staj Programı Tanıtımı Gerçekleşti

İstanbul Müftülüğü, Cumhurbaşkanlığı Ulusal Staj Programı kapsamında Müftülük bünyesinde uygulanacak olan 2022 yılı staj programı tanıtımını gerçekleştirdi.

İstanbul Müftülüğü toplantı salonunda gerçekleşen staj tanıtım programına, İlahiyat ve İslami İlimler Fakültelerinde okuyan öğrenciler ile rehber görevliler katıldı. Programda açılış konuşması yapan İstanbul İl Müftü Yardımcısı Huriye Akbıyık şöyle konuştu; “İlahiyat Fakülteleri ve İslami İlimler Fakültelerinde okuyan arkadaşlarımızın gayesi; bu topluma almış olduğumuz bilgileri en sağlıklı şekilde ulaştırmak ve toplumumuzun manevi gelişimine katkıda bulunmaktır. Mezun olanlar genel olarak, Milli Eğitim Bakanlığını ve Diyanet İşleri Başkanlığını çalışma alanı olarak tercih etmektedirler. Daha önceki senelerde Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde stajlar devam ediyordu. Son iki yıldır kurumumuz da buna dahil oldu. Bu programlar siz katılımcılar ve bizler için bir şans. Sizler bu program çerçevesinde kurumumuzu her yönüyle tanıma imkanı bulacaksınız. Okullarda öğrenmiş olduğunuz bilgileri deneyimleyeceksiniz.”

Eğitim Uzmanı Ayşe Torlak ise; Diyanet İşleri Başkanlığının çalışma alanları ve staj programının detayları hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Programın ikinci bölümünde ise öğrenciler ve rehber görevliler bir araya gelerek tanıştı.

24 üniversiteden 72 gönüllü öğrenci ile 16 ilçeden rehber görevlinin katılacağı staj programı, 25 Temmuz-19 Ağustos 2022 tarihleri arasında İl ve İlçe Müftülüklerinde uygulanacak.