23.06.2022

Din Görevlileri Arası Yarışmaların İstanbul Bölge Elemesi Yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2022 yılı “Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlama Etkinlikleri” çerçevesinde düzenlediği Din Görevlileri Arası Yarışmaların İstanbul Bölge Elemesi yapıldı.

İstanbul Müftülüğü tarafından İl Müftü yardımcısı İsa Aktaş’ın nezaretinde organize edilen yarışmaların erkekler din görevlileri kategorisi Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Osman Şahin başkanlığındaki komisyon maharetiyle Süleymaniye Camii'nde gerçekleştirildi.

Yarışmaların erkekler kategorisi hafızlık dalında Hasan Baydemir birinci, Ali Haydar Mehmetalioğlu ikinci, Mustafa Körpe üçüncü oldu. Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma yarışmasının Erkekler kategorisinde ise Bilal Yıldırım birinci, Duhan Berkan Karedeniz ikinci, Eyüp Erdim üçüncü oldu.

Kadın din görevlileri arası yarışmalar ise İstanbul Müftülüğü Konferans Salonunda Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Osman Şahin başkanlığındaki komisyon maharetiyle gerçekleştirildi.

Yarışmaların kadınlar kategorisi Hafızlık dalında Sündüz Dinçer birinci, Emine Bıyık ikinci, Havva Akın üçüncü oldu. Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması kadınlar kategorisinde ise Emine Şen birinci, Münevver İnik ikinci, Sevda Tekin üçüncü oldu.

İstanbul bölge elemelerinde dereceye giren personel Türkiye Finaline katılmaya hak kazandı.

Yarışmada dereceye giren personele hediye takdim edilmesiyle program sona erdi.