26.05.2022

Dijital Dünyada Değerleriyle Aile OlmakPaneli Yapıldı

“Dijital Dünyada Değerleriyle Aile Olmak” paneli, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş’un başkanlığında gerçekleştirildi.

İstanbul Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Dijital İletişim Uzmanı ve Eğitimci-Yazar Said Ercan, Klinik Psikolog ve Yeşilay Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Mehmet Dinç ile Din Eğitimcisi ve Yazar Dr. Handan Yalvaç Arıcı panelist olarak katıldı.

Büyük Çamlıca Camii Müezzin Kayyımı Hüseyin Akbulut’un Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan panel, konuşmalarla devam etti.

Panelde yaptığı konuşmada aileye yönelik yürütülen hizmetlere değinen İstanbul Müftüsü Safi Arpaguş, “Ümmetin evladını korumak, kollamak ve kurtarmak derdindeyiz. Bunu yaparken asla ve asla kendi evlatlarımızı, kendi hanelerimizi ihmal etmeyelim. Samimi olduğumuz zaman, gayret içerisinde olduğumuz zaman Cenab-ı Hakk’ın bizi muvaffak edeceği müjdeleri, ayetleri var: ‘Eğer bizim yolumuzda gayret ve mücâhede ehli olursanız önünüze yollar açarız’ buyuruyor Cenab-ı Hak. Ve bize yasakladığı şeylerden en önemlisi ümitsizliktir. Allah’ın rahmetinden, ümidimizi kesmektir. Gayretli olacağız, ümit var olacağız. Modern çağda fert ve aile hayatımız açısından ciddi problemlerle karşılaştığımız bir gerçek. Paniğe kapılmadan ama hızlı bir şekilde de intibak etmek, çareler ve çözümler bulmak zorundayız. Bu panelde böylesi bir çare aramanın, dertleşmenin arayışı olarak bir araya gelmemiz için tertip edilmiştir. Tertip heyetine, İl müftü yardımcılarımıza, katılımlarıyla teşrif eden ilçe müftülerimize, tüm hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”dedi.

Programda konuşan Said Ercan “Sosyal Medya ve Dijital Dönüşümün Yeni Nesiller ile Aileye Etkileri”, Dr. Mehmet Dinç “Teknolojik Bağımlılık” ve Dr. Handan Yalvaç Arıcı “Sosyal Medyada Mahremiyet ve Aile” konusu üzerinde durdu.

Programa panelist olarak katılanlara Meclis Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop`un eşi Sabriye Şentop hanımefendi tarafından hediye takdim edildi.

İl Müftü yardımcıları Halime Yıldız ve Huriye Akbıyık ile İstanbul İlçe müftüleri, Aile ve Dini Rehberlik Bürolarında görevli personel ve davetlilerin katıldığı program, yapılan konuşmalar ve hediye takdiminin ardından sona erdi.