25.05.2022

Müftü Safi Arpaguş Kartal’da Ziyaretler Gerçekleştirdi

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş ilçe ziyaretleri kapsamında Kartal’da ziyaretlerde bulundu.

Kartal’da gerçekleştirdiği ziyaret programı kapsamında Kartal İlçe Kaymakamı Abdullah Demir'i ve Kartal İlçe Müftüsü Mehmet Öztürk’ü makamında ziyaret eden İstanbul Müftüsü Safi Arpaguş, Kartal Soğanlık Kültür Merkezi’nde Kur’an Kursları arası bilgi yarışmasında dereceye giren öğreticilere ve öğrencilere ödüllerinin verildiği törene katıldı.

Ziyaret programı çerçevesinde Kartal İlçe Müftülüğü Talip İdris Kahraman Erkek Kur'an Kursunu ziyaret eden Müftü Safi Arpaguş, kurs yöneticilerinden yürütülen eğitim faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Sınıfları ziyaret eden Müftü Arpaguş öğreticiler ve öğrencilerle sohbet etti.

Soğanlık Kültür Merkezi’nde personele yönelik gerçekleştirilen buluşma programına katılan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş, din eğitim ve öğretiminde yöntemin nasıl olması gerektiğine değindiği konuşmasında “Peygamberimiz ‘Muhataplarınıza onların idrak seviyesine göre hitap edin, öyle konuşun.’ buyurur.” dedi.

Gençlik merkezleri, aile rehberlik büroları ve koordinatörlükler vasıtasıyla toplumun çeşitli katmanlarına hizmet sunulduğuna ve yapılan hizmetlerin asrın şartlarına uygun olması gerektiğine değinen İstanbul Müftüsü Safi Arpaguş, “Bu noktada biz hakikaten günümüze bir şey sunamazsak ciddi manada sıkıntı yaşamış olacağız ve nesillerimizi kaybetmekle karşı karşıya kalacağız.” ifadelerine yer verdi.

Personelin kendisini geliştirmesinden ve bu yöndeki imkanların çokluğuna değinen Müftü Safi Arpaguş, “Her türlü imkan varken bunu değerlendirmek ve çağın gereklerine göre ilmimizi, bilgimizi ve muhataplarımıza karşı kendimizi geliştirmemiz gerekir. Hayat akarken biz sabit kalırsak günü yakalayabilmemiz mümkün değil.” dedi. Konuşmasına devam eden Müftü Arpaguş, “Bir hikmet arayışında olmamız gerekiyor. Öğütlerin en güzeli şüphesiz Kur'an-ı Kerimdir. Kur’an’la bağımızı canlı tutmamız gerekiyor. Kur’an’ı sadece okumakla değil neden bahsettiğini, muhtevasını detaylarına kadar hazmetmiş, öğrenmiş bir toplulukla insanları dine çağırırsak işte o zaman başarımız daha da artacaktır.” sözlerine yer verdi.

Topluma önderlik eden din görevlilerinin toplumun hem medeni seviyesini hem ahlaki seviyesini göz önünde bulundurması gerektiğinden bahseden İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş “Müminin nezaketini, nezafetini, temizliğini kendi şahsımızda yaşamak zorundayız ki üsve-i hasene olan yüce Peygambere varis din insanları olarak ona layıkıyla örnek olabiliyor vasfını taşıyabilelim. Onun örnekliğini kendi şahsımızda yakaladığımız anda da işte o zaman muhataplarımıza karşı o nezaketi o nezafeti ilmimizle, irfanımızla, ahlakımızla toplumda rehberlik etmek üzere öne geçtiğimizde arkamızdan birçok insanın geldiğini göreceğiz. Çünkü ‘Kalpleri fethetmek şehirleri fethetmekten daha önemlidir’ der ecdadımız.” dedi.

Ziyaret programına Başkanlık Müftüsü Mehmet Genç, İl Müftü yardımcıları Mustafa Yavuz, Dr. Selahattin Yılmaz, İsa Aktaş, Huriye Akbıyık, Metin Akbaş, Adalar İlçe Müftüsü Adem Özdemir katıldı.

Yapılan ziyaretlerin ardından program sona erdi.