17.05.2022

Müftü Safi Arpaguş "Gençlik" Konulu Konferansta Din Görevlileri ile Buluştu

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş'un katılımıyla Kadıköy İlçe Müftülüğü din görevlilerine yönelik "Gençlik" konulu konferans gerçekleştirildi.

Program öncesinde İlçe Müftüsü Mahmut Çakır'ı makamında ziyaret eden İstanbul Müftüsü Safi Arpaguş, Kadıköy İmam Hatip Lisesi 15 Temmuz Konferans Salonunda düzenlenen programda din görevlileriyle bir araya geldi.

Kozyatağı Mehmet Çavuş Camii İmam Hatibi Habip Deveci'nin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, İlçe Müftüsü Çakır’ın açılış konuşmasıyla devam etti.

Programda yaptığı konuşmada din görevlisi vasfıyla gençlere yaklaşımda Kur’an’ın verilerinden ve Hz. Peygamberin örnekliğinden faydalanılması gerektiği üzerinde duran Müftü Safi Arpaguş “Din ve dindarlık çatık kaşlı, somurtkan, gülmeyen soğuk bir ifade, kürsülerden cehennem ateşini göstererek ikazlar ve hep menfi bir yaklaşımla anlatılacak hususlar değildir. İslam’ın güleryüzünden vazgeçmememiz gerekir. Cenab-ı Peygamber’in Cibril hadisiyle bizlere açıkladığı dinin inanç, ibadet ve ahlak boyutunu sevdirerek anlatmamız gerekir. Dinin sadece emir ve nehiylerden ibaret olmadığını, bu emir ve nehiylerden maksadın bizim ahlaki bir olgunluğa, kişisel bir erdem ve kemale ulaşmamız olduğu bilincini önce kendimizde sonra da çevremize, gençlerimize, çocuklarımıza anlatmak durumundayız” ifadelerine yer verdi.

Sözlerine devam eden Müftü Arpaguş, “Son zamanlarda özellikle çocuklarımız ve gençlerimiz üzerinden ‘Ne oluyor?, ‘Bu gençlik nereye gidiyor? diyerek gerek Diyanet İşleri Başkanlığımızın, gerek İlahiyat Fakültelerimizin gerekse İmam Hatip Liselerimizin ismi kullanılarak ateizm, deizm ve daha başka zararlı cereyanların bu kurumlardan kaynaklandığı gibi bilinçli bir kampanya yürütülüyor. Kim ne derse desin her zaman bu kurumlarımız ülkemizde sahih dini bilgi ve din eğitiminin en sağlam kurumlarıdır” dedi.

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş’a çiçek ve plaket takdim edilmesiyle program sona erdi.