01.12.2021

Yurt Müdürleri ve Manevi Danışmalara Yönelik Tanışma ve İstişare Toplantısı Yapıldı

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş’un katılımıyla Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında görev yapan Yurt Müdürleri ve Manevi Danışmalara yönelik tanışma ve istişare toplantısı yapıldı.

İstanbul Müftülüğü ve İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen Tanışma ve İstişare Toplantısı, Bakırköy’de bulunan İstanbul İl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Hizmet Binasında gerçekleştirildi.

Toplantıda yaptığı konuşmada KYK’da kalan öğrencilere yönelik hizmetlerin önemini vurgulayan Müftü Safi Arpaguş, “Tam bir paydaşlık içerisinde bu görevleri yürütmeye çalışırsak ciddi sonuçlar alabiliriz. İdarecilerimizin de işlerini kolaylaştıracak çok ciddi sonuçlar almamız mümkündür. Dolayısıyla gençlerimize hayatın her alanında dokunabilecek hizmetler noktasında Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, İstanbul Müftülüğü olarak her konuda her şeye hazırız. Bu konuda gençlere ulaşmak için, onların manevi değerlerini, moral değerlerini, etik değerlerini daha yukarıya çekmek için elimizden gelen gayreti gösterme noktasında son derece istekliyiz.” ifadelerine yer verdi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Prof. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu ise KYK yurtlarında kalan yaklaşık 30 bin eğitimine devam eden öğrenciye manevi danışmanlık hizmetinin sunulduğuna değindiği konuşmasında “Maneviyatı güçlü toplumun, maneviyatı güçlü neslin ve maneviyatı güçlü gençliğin her anlamda ve ülkeye hizmet alanında da daha güçlü olacağına inanıyorum. O yüzden manevi rehberlerimizin yurtlarımızda çalışmaları çok, çok önemli.” dedi.

Toplantıya İl Müftü yardımcıları Zekeriya Bülbül ve Mehmet Öztürk ile Gençlik ve Spor İl Eğitim Sorumluları, KYK Yurt Müdürleri ve Manevi Danışmalar katıldı.

Yapılan sunum ve değerlendirmelerin ardından toplantı sona erdi.