04.10.2021

Din Görevlilerine Yönelik Boğaz Turu Düzenlendi

Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolaysıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında Manevi Destek Birimi görevlilerine yönelik boğaz turu düzenlendi.

İstanbul İl Müftülüğü Manevi Destek Birimi tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolaysıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında hastanelerde Manevi Danışmanlık ve Rehberlik görevi ile Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörlüklerinde görev yapan din görevlilerine yönelik boğaz turu gezisi gerçekleştirildi.

Üsküdar Valide Sultan gemisinde Kur’ân-ı Kerim tilavetiyle başlayan program ney ve ilahi dinletisi eşliğinde devam etti.

Programda din görevlilerinin Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutlayarak sözlerine başlayan İl Müftü yardımcısı Selahattin Yılmaz, ‘’Böyle önemli bir günde bu program vesilesiyle sizlerle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bugün gözlerimizi kapatmadan İstanbul’u dinleyeceğiz. Vapurun motor sesini, martıların seslerini boğazın eşsiz güzelliğinde dinleyeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Programa İl Müftü yardımcıları Mehmet Öztürk ve Zekeriya Bülbül, Ümraniye ilçe müftüsü Muharrem Gül ve Çekmeköy ilçe müftüsü Vehbi Akşit ile din görevlileri ve aileleri katıldı.

Boğaz turunun tamamlanmasıyla program sona erdi.