02.10.2021

Hastanelerdeki Manevi Destek Birimleri Ziyaret Edildi

İstanbul İl Müftü yardımcısı Mehmet Öztürk ve Selahattin Yılmaz gittikleri hastanelerin Başhekim, Başhekim yardımcıları ve Manevî Destek birimlerini ziyaret ederek yapılan manevi destek biriminin çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulundular.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında hastanelerde manevi destek sunmaya yönelik işbirliği protokolü çerçevesinde İstanbul’da yaklaşık yirmi hastanede manevi danışman görevlendirilmişti.

İl Müftü yardımcısı Selahattin Yılmaz görüşmelerinde manevi danışmanlığın hastanelerde yeni bir meslek olduğunu, birçok hastanede hastalara, hasta yakınlarına ve hastane personeline yönelik moral, motivasyon, dini ve manevi konularda danışmanlık ve rehberlik hizmeti sunulduğunu ifade etti.

İl Müftü Yardımcısı Mehmet Öztürk ise “Hastanelerde manevi desteğin dinimizin ve kültürümüzün bir parçası olduğunu, talep edenlere yönelik bir hizmet olduğunu ifade etti.”

Hastane yönetimleri de Diyanet işleri Başkanlığının bu hizmetinin önemli bir ihtiyacı giderdiğini ve faydalı olduğunu ifade ettiler.