17.09.2021

Merhum Başbakan Adnan Menderes, Kabri Başında Dualarla Anıldı.

Merhum Başbakan Adnan Menderes, vefatının 60. yıl dönümünde kabri başında Kur’an ı Kerim ve dualarla anıldı.

27 Mayıs 1960 darbesi sonrasında idam edilen eski Başbakan Adnan Menderes’in vefatının 60. yıl dönümü olması dolayısıyla Topkapı semtinde bulunan anıt mezarda anma töreni düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gönderdiği mesajın okunmasıyla başlayan anma töreni, Fatih Camii İmam Hatibi Metin Çakar’ın Kur’ân-ı Kerim tilaveti ve İstanbul İl Müftü Vekili Mustafa Yavuz‘un duasıyla devam etti.

Anıt mezarda gerçekleştirilen törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ve İstanbul İl Müftü Vekili Mustafa Yavuz katıldı.
Anma töreni kabir ziyaretlerinin ardından sona erdi.