04.06.2021

Restorasyonu Tamamlanan Rumi Mehmet Paşa Camii İbadete Açıldı

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilen tarihi Rumi Mehmet Paşa Camii, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

İstanbul Üsküdar’da bulunan tarihi Rumi Mehmet Paşa Camii, restorasyonunun tamamlanmasının ardından dualarla hizmete açıldı.

Tarihi Camii, Cuma namazı öncesi İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı tarafından yapılan dua ile yeniden ibadet açıldı. İstanbul Müftüsü Maşalı, açılış programının ardından hutbe irad etti ve Cuma Namazı’nı kıldırdı.

Açılış törenine İstanbul Milletvekilleri Dr. İsmet Uçma ve Osman Poyraz ile İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy, Üsküdar İlçe Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Üsküdar İlçe Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar İlçe Müftüsü Esat Yapıcı ve vatandaşlar katıldı.

Tören, cuma namazının kılınmasının ardından sona erdi.