29.05.2021

İstanbul’un Fethinin 568. Yıl Dönümü Dolayısıyla Fatih Sultan Mehmet Han’ın Kabri Ziyaret Edildi

İstanbul’un fethinin 568. yıl dönümü dolayısıyla Fatih Sultan Mehmet Han’ın Fatih Camii Haziresinde bulunan türbesi ziyaret edildi.

İstanbul Müftülüğü’nün İstanbul’un fethinin 568. yıl dönümü dolayısıyla düzenlediği programda Kur’ân-ı Kerim tilaveti sonrasında İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Maşalı tarafından dua edildi.

Fatih Sultan Mehmet Han’ın Fatih Camii Haziresinde bulunan türbesinde düzenlenen ziyaret programına İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, 52. Motorlu Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, Fatih Kaymakamı Kaan Peker, İstanbul İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuh Köroğlu, İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanı Albay Tayfun Paşaoğlu, Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz, İstanbul İl Müftü yardımcısı Hüseyin Demirhan ile Fatih İlçe Müftüsü Hüseyin Baş ve davetliler katıldı.

Ziyaret, kabir ziyareti ve duaların ardından sona erdi.