28.05.2021

136 hafız, Ayasofya-i Kebîr Camii Şerîfi’nde icazet aldı

86 yıl sonra yeniden ibadete açılan Ayasofya-i Kebîr Camii Şerîfi’nde hafızlıklarını tamamlayan 136 öğrenci için icazet merasimi yapıldı.

Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi’nin uygulandığı İstanbul Üsküdar İTO Marmara Anadolu İmam Hatip Lisesi/Hafız İmam Hatip Ortaokulu’nda hafızlıklarını tamamlayan 136 öğrenci Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla düzenlenen programda icazet aldı.

Programda İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı ve seçkin hafızlar tarafından Kur’ân-ı Kerim tilavet edildi.

Hafız öğrencilerin Kur’an-ı Kerim’den kısa sûreleri tilavet ettiği programda Reîsü’l-Kurrâ vekili Mustafa Demirkan dua etti.

İcazet merasiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın torunu Ömer Tayyip ile TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un oğlu Ömer Asım da icazet aldı.

Ayasofya Camii’nde gerçekleştirilen programa, hafız öğrencilerin velileri, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Sudan Egemenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Muhammed Hamdan Dagalo Hmidti, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve çok sayıda davetli katıldı.

Hafızlara çeşitli hediyelerin verildiği program, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hafızlarla hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.