07.04.2021

Diyanet Haber Koordinatörleri Eğitim Semineri

İstanbul Müftülüğü, Fatih İlçe Müftülüğü Konferans Salonunda Diyanet Haber ilçe koordinatörüne yönelik eğitim semineri düzenledi. Programa Başkanlık Müşaviri Adil Elzerey, Diyanet Haber Editörü Ramazan Arslantaş ve TRT Haber Editörü Emrullah Öztürk konuk olarak katıldı.

Doğru haberin toplumla buluşturulması çok önemli bir görevdir.

Seminerin açılış konuşmasını yapan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, “Artık haber hayatın merkezinde. Hele doğru haber, yapılan faaliyetlerin topluma ulaştırılması, oluşacak boşluktan yararlanmak isteyenlere fırsat verilmemesi adına gerçekten önem arz ediyor. Artık iletişim çağındayız. Bu iletişimin olmazsa olmazı da iletişim kanallarını sağlıklı bir şekilde işletmek. Şimdi öyle bir süreçten geçiyoruz ki ne hakikat, ne hakikat değil kafa karışıklığı oluşuyor. Çünkü siz sahada olmadığınızda birileri hakikati çarpıtarak başka türlü bilgi aktarmış oluyor. Sonraki süreçte siz ne yaparsanız yapın artık o zihinlere yerleşmiş oluyor. Hakikatsizlik hakikatin önüne geçmiş oluyor. Hatta o yüzden malum sosyologlar bu çağı Post Truth (Hakikat Ötesi) çağı, olarak değerlendiriyorlar. Baktığınızda dünya kadar meselede gerçekler değil gerçek ötesi gerçekmiş gibi zihinlere nakşediliyor. Sonrasında ise siz gerçeği ne yaparsanız yapın ne kadar altını çizerseniz çizin. Artık o gerçek dışı zihinlere yer etmiş oluyor. Dolayısıyla doğru haberin toplumla buluşturulması çok önemli bir görevdir.

Başkanlığımızın yürütmüş olduğu faaliyetlerin toplumumuza en net haliyle aktarılmasını sağlamak büyük önem arz ediyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı’mızın yürütmüş olduğu faaliyetler açısından baktığımız zamanda hem başkanlığımızın toplumda saygınlığını koruyacak bir şekilde vatandaşın bilgilendirilmesini temin etmek hem de başkanlığımızın yürütmüş olduğu faaliyetlerin toplumumuza en net haliyle aktarılmasını sağlamak büyük önem arz ediyor. Çok sayıda faaliyet yapabilirsiniz ama o faaliyetleri topluma taşıyamıyorsanız sanki hiçbir faaliyet yapmıyormuşsunuz gibi bir algı oluşuyor maalesef. Bizim geleneğimiz bizim dinimiz hayır hasenat esnasında da “Sağ elin verdiğini sol el duymayacak” mantığını telkin ediyor. Yapılmayanı yapmış gibi göstermek ahlaksızlık olur. Ama bu devirde yapılanın ne olduğunu toplumun duyması da büyük önem arz ediyor. Dolayısıyla siz bu anlamda: Bir hakikatin bilinmesini sağlayan bir görev üstlenmiş oluyorsunuz bu son derece önemli. İki, başkanlığımızın yapmış olduğu faaliyetleri tüm birimleriyle topluma ulaştırma gibi bir çabanın toplum tarafından duyulması sağlayan önemli bir misyonu üstleniyorsunuz. Dolaysıyla bu görev gerçekten çok büyük önemi haiz bir görevdir.” dedi.

Diyanet Haber koordinatörlerine yönelik yapılan eğitim seminerinin önemine değinen İstanbul Müftüsü Mehmet Emin Maşalı, “Böyle önemli çalışmada yer aldığınızdan dolayı sahsım, İstanbul Müftülüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı adına teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Programda TRT Haber Editörü Emrullah Öztürk’ün “Haber Nedir?” konulu sunumunun ardından Başkanlık Müşaviri Adil Elzerey ''Diyanet Haber’in Kuruluş Amaçları” konularında, Diyanet Haber Editörü Ramazan Arslantaş ise “Haber Yazma Teknikleri, Haberlerin Merkeze Ulaştırılması ve Teşkilatlanma” konularında sunum yaptı.

Pandemi (Covid-19) kurallarına riayet edilerek gerçekleştirilen toplantıya İl Müftü yardımcısı Ömer Erden, Fatih İlçe Müftüsü Hüseyin Baş katıldı. Program, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.