05.04.2021

Plevne Kahramanı Gazi Osman Paşa Dualarla Anıldı

Plevne Kahramanı Gazi Osman Paşa, ölümünün 121. yıl dönümünde kabri başında Kur’an-ı Kerim ve dualarla anıldı.

Gazi Osman Paşa’nın ölümünün 121. yıl dönümü olması münasebetiyle Fatih Camii haziresinde bulunan türbesinde anma programı düzenledi.

Osmanlı tarihinin en önemli komutanlarından biri olan ve Plevne'de verdiği destansı mücadeleyle tarihe geçen Gazi Osman Paşa’nın kabri başında gerçekleştirilen anma programında Fatih İlçe Müftüsü Hüseyin Baş tarafından Fetih suresi tilavet edildi.

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı’nın yaptığı duanın ardından sona eren programa İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Ali Özyiğit, Gaziosmanpaşa Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, İl Kültür Müdürü Coşkun Yılmaz, Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcısı Haydar Memiş, Gaziosmanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Uzantı, Gazi Osman Paşa'nın torunları ve çok sayıda vatandaş katıldı.