11.11.2020

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, Başakşehir Diyanet Gençlik Merkezi’nin Açılışını Gerçekleştirdi

Başakşehir Müftülüğü’nün destekleri ve Başakşehir Gençlik Koordinatörlüğü'nün gayretleriyle yapımı tamamlanan, 14-27 Yaş aralığı kızlara yönelik Gençlik Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Açılışta konuşan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, “Açılışını gerçekleştirdiğimiz Gençlik Merkezimizin, daha ahlaklı, vatana ve millete aidiyeti kuvvetli gençlerin yetişmesine katkı sunacak bir mekân olmasını ve ilçeye hayırlar getirmesini Yüce Rabbim’den niyaz ediyorum.” dedi.

16 Kasım’da ilk faaliyetlerine başlayacak olan Gençlik Merkezinde, ebru, kaligrafi, hat, tezhip gibi sanat atölyeleri; Arapça, İngilizce, Farsça ve Osmanlıca gibi dil dersleri; tefsir, hadis, siyer gibi dini ilimler; kitap okuma grupları, bilim tarihi dersleri, pastacılık gibi birçok atölye ve ders yapılacaktır. Gençlik Merkezi, okuma salonu, konferans salonu, kıraat atölyesi, sanat atölyesi, mutfak atölyesi, kahve köşesi, mescid, öğretmen ve idari odasından oluşmakta olup, birçok dinlenme köşesiyle de gençlerin istifadesine sunulmuştur.

Covid-19 tedbirlerine riayet edilerek gerçekleştirilen açılış programına, Diyanet İşleri Başkanlığı Başmüfettişi Mahmut Göl, Başakşehir Kaymakamı Uğur Turan, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Başakşehir İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Nuray Aydıner, İstanbul Müftü Yardımcısı Zekeriya Bülbül ve Başakşehir İlçe Müftüsü Necdet Arman katılım gösterdi.

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, açılış töreninin ardından Başakşehir Müftülüğü’nü ziyaret etti.