30.06.2020

ADEP Eğitici Eğitimi Sertifika Töreni

Ailede Din Eğitimi Programı kapsamında ve İstanbul Müftülüğü, TDV KAGEM ve YEKDER’in iş birliğiyle gerçekleştirilen eğitimin sertifika takdim töreni düzenlendi.

İstanbul Müftülüğü, TDV KAGEM ve YEKDER iş birliğiyle gerçekleştirilen protokol çerçevesinde müftülük personeline yönelik düzenlenen Ailede Din Eğitimi Programı (ADEP) kapsamında ‘ADEP Eğitici Eğitimi’ne katılan 33 gönüllü, 10 haftalık eğitimin ardından İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı’dan sertifikalarını aldılar.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) İstanbul Şubesinde, sosyal mesafe ve maske tedbirleri alınarak ikincisi gerçekleştirilen sertifika dağıtım töreninde konuşan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, sürece rağmen faaliyeti devam ettiren herkese teşekkürlerini ifade ederek, “Aile ve Din Eğitimi, belki de üzerinde en çok konuşulması gereken konulardandır.  Ailenin önemli olduğundan bahsedilmesine rağmen içerisini dolduracak şeyler maalesef yapılmıyor. Aile kurumunun maruz kaldığı tehditleri yok etmeye yönelik somut çalışmalar yapılmıyor. ADEP programlarının, hem ailenin önemine hem de modern dönemde ailenin maruz kaldığı tehlikeleri bertaraf etme adına içi doldurulmuş adımlar olarak değerlendiriyorum.” ifadelerini kullandı.

Eğitimlerde öğrendiğiniz bilgileri ve elde ettiğiniz birikimleri, sahaya aktarma vakti gelmiştir.

Somut çalışmalara ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Müftü Maşalı, “Soyut değerlendirmeler, sloganik ve aforizmatik ifadelerle değil sahaya inen, alanın problemleriyle ilgilenen arkadaşlara ihtiyacımız var. Yapılan bu eğitimler sonucunda hangi problemlere ne şekilde yaklaşmak gerektiği noktasında bilgi birikim sahibi olan arkadaşların sorunlara el atma vakti gelmiştir.” dedi.

Seminer çerçevesinde ortaya koyulan fedakârlıktan dolayı teşekkürlerini ifade eden Maşalı, “Rabbim yapacağınız hizmetleri hayırlı ve mübarek eylesin. Programımız, aile ve ailede din eğitimi noktasında güzel hizmetlere vesile olsun.” dualarıyla konuşmasını noktaladı.

YEKDER Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Özgür, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı’ya, TDV KAGEM’e ve katılımcılara teşekkürlerini ifade ederek, “Ailede Din Eğitimi Programı bizim kıymet önem verdiğimiz bir çalışma. Hem dernek merkezimizde seminerler şeklinde uyguladığımız hem de Anadolu’da yaygınlaştırmaya çalıştığımız bir program oldu. Eğitimlerimiz, bu iş birliğiyle beraber İstanbul Müftülüğü bünyesinde farklı ilçelerde de yapılmaya çalışılacak.” Pandemi kapsamında uzaktan eğitim metoduyla seminerlerin devam ettiğini ifade eden Özgür, “Pandemi tedbirleri kapsamında çevrimiçi eğitime geçmek bizlere farklı imkânlar sağladı. Aile gibi bir kuruma Din Eğitimi başlığıyla yaklaşmanın ne kadar kıymetli ve değerli olduğunu, başta annelerimiz olmak üzere babalarımızın veya anne ve baba adaylarının bu çalışmaya gösterdikleri ciddi ilgi neticesinde görmüş olduk.” dedi.

Sertifika programına, İstanbul Müftü Yardımcısı Ayşe Coşkun, TDV KAGEM İstanbul Şube Müdürü Ayşenur Kapusuz, YEKDER Yetişkin Eğitimi Komisyonu Başkanı Dr. Gülsüm Pehlivan Ağırakça katılım sağladılar. Programın sonunda eğitime katılan öğrencilere sertifikaları verildi ve hatıra fotoğrafı çekildi.