29.05.2020

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Fatih Camii’nde Cuma Namazı Kıldırdı

Kovid-19 tedbirleri kapsamında namazların cemaatle kılınmasına ara verilen camiler, Cuma namazı ile birlikte cemaatle namaza yeniden açıldı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Fatih Camii’nde Cuma namazı kıldırdı, “Hamdolsun Rabbimize” başlıklı hutbe irad etti

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında 16 Mart'ta cemaatle vakit ve cuma namazlarının kılınmasına ara verilen camiler, Cuma namazı ile birlikte cemaatle namaza yeniden açıldı.

Vatandaşlar, Cuma namazları için belirlenen camilere ve diğer mekanlara abdestlerini evlerinde veya iş yerlerinde alarak geldi. Maskelerini takan vatandaşlar, fiziki mesafeye uygun olarak belirlenen yerlere yanlarında getirdikleri seccadelerini serdiler.

Kademeli olarak başlatılan cemaatle namaza, ilk olarak öğlen ve ikindi namazlarıyla başlanılacak.

İstanbul’daki Fatih Camii’nde Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin ve İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı'nın Kur'an tilavetleri akabinde Cuma namazını Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş kıldırdı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Cuma namazı öncesi, camilerde cemaatle namaza yeniden başlamanın sevincine ve İstanbul’un fethine değinen, “Hamdolsun Rabbimize” başlıklı hutbe irad etti.