23.07.2019

İstanbul Müftüsü Maşalı, Engelli Koordinatörleriyle biraraya geldi

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, İstanbul Müftülüğü Engelli Koordinatörleri ile biraraya geldi.

İstanbul Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleşen program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Engelli Koordinatörlerinin yaptığı çalışmalar hakkında kısa bilgilendirmenin ardından konuşan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, “Göreve resmen başlamamın üçüncü gününde sizin gibi çok ulvi bir görev üstlenmiş arkadaşlarla birlikte olmaktan onur ve bahtiyarlık duydum. Yaptığınız sunumla Başkanlığımızın ve Müftülüğümüzün engellilere yönelik olarak tahminlerimin ötesinde hizmetleri olduğunu gördüm. Bu faaliyetlere katkı sunan değerli arkadaşlarıma içtenlikle teşekkür ediyorum.” dedi.

Toplumun her kademesine ulaşmak gibi bir görevleri olduğuna dikkat çeken İstanbul Müftüsü Maşalı, “Din ve cami hizmeti aşkla, şevkle, muhabbetle, gönülden, rızâ-i Bârî’nin ötesinde hiçbir beklenti olmadan yapılan hizmetler. Sizin yaptığınız çalışma bu anlamda gerçekten samimiyetin, ihlasın, duyarlılığın, içtenliğin zirve yaptığı bir faaliyet. Bir engelliye hitap etmenin, onunla diyalog içinde olmanın ne kadar zor olduğunu yakinen bilen bir insanım. Bizim görevimiz bu toplumun her kademesine, her aşamasına en cüzi kılcal damarlarına kadar dokunmayı gerektiriyor. Yıllarca ihmal edilmesine rağmen son zamanlarda engellilerle yönelik ciddi bir farkındalık oluştu.” diye konuştu.

İstanbul Müftüsü Maşalı, “Sizin yaptığınız çalışmalara bir dahlim olacaksa bunu onurların en büyüğü olarak addederim. İstanbul Müftüsü olarak bana düşen bir sorumluluk varsa katkı sunmaktan şeref duyarım.” ifadelerini kullandı.

İstanbul Müftüsü Maşalı, konuşmasının ardından engelli din gönülleriyle bir sohbet etti. 23.07.2019