12.04.2019

Prizren Sinan Paşa ve Priştina Fatih camilerine ziyaret

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Kosova’nın Prizren kentindeki Sinan Paşa Camisi ile Priştiran kentindeki Fatih Camisi’ni ziyaret ederek cemaate hitap etti.

Kosova Prizren’deki Sinan Paşa Camisi’ndeki ziyarette cemaatle namaz kılan Yılmaz, “Çanakkale Savaşı’nda Prizrenli, Konyalı, Bursalı ve Diyarbakırlı yan yana savaşmış ve koyun koyuna yatmaktadır. Osmanlı bakiyesi bu topraklarla kardeşliğimizin ebediyen sürmesini temenni ederim.” dedi.

Kosova-Priştina Fatih Camisi’ndeki ziyarette Yılmaz, “Kültürümüze ve milletimize büyük hizmetler yapan Kosova ve Arnavutluk bölgesinin yetiştirdiği önemli şahsiyetlerden Mehmet Akif Ersoy, Şemsettin Sami ve Ali Yakup Cenkçiler, Türkiye ve Arnavutlar arasında kopmaz bağlar oluşturmuştur.” Diye konuştu.

Programda Yılmaz’a İstanbul Müftü Yardımcıları Veysel Işıldar ve Mustafa Yavuz da eşlik etti. 12.04.2019