14.03.2019

Şehristanbul Buluşmaları’nın konuğu Nun Okulları öğrencileri oldu

İstanbul Müftülüğü’nce düzenlenen Şehristanbul Buluşmaları’nın konuğu Nun Okulları öğrencileri oldu.

İstanbul Müftülüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen programa İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, İstanbul Müftü Yardımcısı Veysel Işıldar ve öğrenciler ve öğretmenleri katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Yılmaz, şunları söyledi:

“Allah kullarını kendisine yaklaştırmak ve O’nunla iletişim kurmak üzere bize çok farklı yollar göstermiştir. Rabbımız, latif yani gözle görülmeyen, âlemi var edendir. Biz kalbimizi ona açtığımız sürece O’nun manevi desteğiyle hayatımızı sürdürmeye, daha güçlü olmaya aday insanlarız. İnanan insanların Rableriyle ilişkilerini güçlü kılmak üzere Yüce Allah, beş temel İslam esası ile kullarını kendisine davet ediyor. Kelime-i şehadet ile O’nun varlığını ve Peygamberinin hak olduğunu itiraf ediyoruz. Namazda O’nun huzurunda durarak, kalbi bir gönül iletişimi kuruyoruz. Oruçla yılda bir kere takva duygusuna ermek üzere Ramazan-ı şerif ayında daha yoğun bir dini hayat yaşıyoruz. Sonra Allah’ın bize verdiği ekonomik imkanların sadece kendimize münhasır olmadığını, başkalarıyla paylaşmamız gerektiğini gösteren, dinin temelinin Allah’a kulluk ve yarattıklarına şefkat olduğu ilkesinden yola çıkarak zekat dediğimiz yöntemle malımızın kırkta birini başkalarıyla paylaşmak suretiyle bir ibadet gerçekleştiriyoruz. Hac adını verdiğimiz Mekke-i Mükerreme’deki Kabe-i Muazzama ve Arafat vakfesi, şeytan taşlama, kurban kesme gibi vacip ve farzları bulunan bir ibadetle yükümlüyüz. Hac; mekanların en mukaddesi, zamanların en güzelinde, Hz. Peygamber ve ona inananların olduğu insanların en güzelleriyle orada sınırlı süreli dönemde yapılan tavaf ve vakfe başta olmak üzere bir ibadettir. Ama öylesine yoğundur ki, insanlar hem çevre bilinci, hem beşeri münasebetlerle ilgili eğitimden geçerler, hem de Allah ile diyalog kurma imkanı elde ederler.”

Yılmaz, daha sonra öğrencilerin sorularını cevaplandırdı. 14.03.2019