13.03.2019

İlçe Müftüleri Toplantısı Bahçelievler’de yapıldı

Her ay düzenli olarak gerçekleştirilen İlçe Müftüleri Toplantısı, Bahçelievler Müftülüğü evsahipliğinde gerçekleştirildi.

Bahçelievler Öğretmenler Evi’nde gerçekleştirilen program İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, riyasetinde gerçekleştirildi. Programda Türk Kızılayı ve KAGEM yetkilileri birer sunum yaptı ve gündem değerlendirildi.

Kızılay’ın önemli hizmetler sunduğunu belirten Yılmaz, “Kan bağışı ya da organ bağışı hayat kurtarıyor. İnsanların hayatlarına katkı sunmak çok önemli ve anlamlı. Bir kişiyi ihya etmeyi kainatı ve insanlığı ihya etmek gibi gören bir dinin mensubuyuz. Din görevlilerimizin kan bağışının önemini anlatması lazım.” dedi.

KAGEM gibi kuruluşlara da ciddi bir şekilde ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Yılmaz, “KAGEM, müftülüklerimiz adına yüz ağartıcı işler yapıyor. Görevlilerimizin doğrudan alanda ulaşamayacağı kişilere sunduğu hizmetler itibariyle ulaşıyor. Dini konuların dışında ama meraklı olanlar için çok güzel bir vasat sunuyor. Sanat, edebiyat, şiir adına orada buluşarak dini hayattan da nasip alma bahtiyarlığına ermiş oluyorlar. Bu tür kuruluşlara ciddi ihtiyaç ve talep var.” diye konuştu.

Toplantı gündem maddelerinin ele alınmasıyla tamamlandı. 13.03.2019