15.02.2019

Üsküdar'da Yenilenen Küplüce Cennet Camisi Açıldı

Üsküdar Belediyesi ile merhum işadamı Abdullah Tivnikli’nin desteğiyle yeniden yaptırılan Küplüce Cennet Camisi, törenle ibadete açıldı.

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz’ın hutbe irad ettiği Cuma namazı sonrası düzenlenen açılış törenine, AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya, Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, İSAM Başkanı Prof. Dr. Raşit Küçük, merhum işadamı Abdullah Tivnikli’nin oğlu Ebubekir Tivnikli ve vatandaşlar katıldı.

Tören, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Törende konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Bugün güzel bir caminin yeniden ibadete açılışı dolayısıyla bir aradayız. Caminin yapılmasına verdiği destekten dolayı rahmetli Abdullah Tivnikli'yi minnetle rahmetle şükranla yad ediyoruz. Allah mekanını cennet eylesin. Tivnikli ailesinin, İslam dünyasının bu güzel eserlerini inşasına yönelik sevgisini, hamiyetperverliğini biliyoruz. Sadece bu camimiz değil, Üsküdar'da başta Marmara İlahiyat Camisi olmak üzere yaptığı eser ve hayırları Allah kabul etsin. Yurt dışında da birtakım eserleri var. Mekanı cennet olsun." dedi.

Tivnikli ailesi adına konuşan Ebubekir Tivnikli ise "Rahmetli Abdullah Tivnikli'nin buranın en ufak taşında bile emeği var. En son anına kadar gelerek burayı ziyaret etti. Ama açılışı yapmak bize nasip oldu. Kendisinden Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz dua etti. Yılmaz, “Ya Rabbi,bu güzel caminin yapımına vesile olan ama açılışından önce katına uruç eden Abdullah Tivnikli kardeşimizin ruhunu cennetinle ferahnak eyle. Minârelerini ezansız, kubbelerini Kur’ansız, harimlerini Müslümansız bırakma Allah’ım!” dedi. Duanın ardından caminin açılışı gerçekleştirildi. 15.02.2019