13.02.2019

İlçe Müftüleri Toplantısı Şişli’de yapıldı

Her ay düzenli olarak gerçekleştirilen İlçe Müftüleri Toplantısı, Şişli Müftülüğü evsahipliğinde gerçekleştirildi.

Programa İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, İstanbul Müftü Yardımcıları ve ilçe müftüleri katıldı. Program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Müftülerin nikâh kıyması uygulamasının önemine değinen Yılmaz, “Toplumun en önemli kurumu ve bugün bizim en güçlü kurumumuz diye öğündüğümüz ailenin devamı adına müftülükler ve Diyanet camiası olarak önemli bir rol üstlenmemiz gerekiyor. Nikah konusu sıcak tutulmalı ve memurlarımıza konunun ehemmiyeti anlatılmalıdır.” dedi.

Birden fazla görevlisi olan camilerdeki din görevlilerinin müftüler tarafından denetlenmesi ile ilgili konuşan Yılmaz, “Yaptığımız iş bir fotoğraf çekmektir ve müeyyide uygulamak gibi de değerlendirilmemelidir. Müftülerimiz idareciliğin ve davet ehli olmanın yanı sıra murakabe görevini yerine getirmelidir. Bu durum, celal ve cemal sıfatlarının aynı anda tezahür ettiği âlemdeki denge gibidir. Ama celalimiz, cemalden öne geçmemelidir” diye konuştu. 13.02.2019