29.02.2024

Ortaokul Öğrencileri Arası Şiir Okuma Yarışması Duyurusu

BİLGİ NOTU

1. Yarışmanın temel amacı gençlerle iletişim kurmak ve onları Başkanlık gençlik çalışmaları ile tanıştırmaktır. Bundan dolayı yarışmanın her aşamasında gençlik koordinatörleri ve gençlik çalışmalarında görev alan diğer personel aktif yer alacaktır.
  2. Yarışma Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un; Ek’te yer alan sınırları Başkanlığımızca belirlenmiş şiirlerinden birinin sahnede ortaokul öğrencileri tarafından ezbere okunması şeklinde olacak; okuyacağı şiiri öğrenci kendisi belirleyecektir.
  3. Başvurular, öğrencinin okulunun bulunduğu ilçe müftülüklerine (büyükşehir statüsünde olmayan illerin merkezlerinde öğrenim gören öğrenciler il müftülüklerine) yapılacaktır. Bununla birlikte müftülükler, katılım sürecinde öğrencilere kolaylık sağlanabilmesi adına il/ilçe milli eğitim müdürlükleri ve okul yönetimleri ile görüşerek başvuru işlemlerinin müftülükler adına okul idaresi tarafından alınmasını sağlayabileceklerdir.
  4. Yarışmacılar başvuru ve sınav esnasında:  Öğrenci olduğunu belirten belge, TC. Kimlik Kartını yanında getirecektir. T.C Kimlik kartı ve geçerli öğrenci belgesini ibraz edemeyen öğrenci yarışmaya katılamayacaktır.
  5. Son başvuru tarihi 11 Mart 2024 olarak belirlenmiştir.
  6. Yarışma, ilçe müftülüklerince en geç 18 Mart 2024 Pazartesi günü yapılacak ve dereceye giren öğrenciler belirlenecektir. Ödüle hak kazanan öğrenciler internet siteleri ve sosyal medya hesapları üzerinden ilan edeceklerdir. Büyükşehir statüsünde olmayan illerde merkez ilçede dereceye giren öğrenciler için ise il müftülükleri tarafından aynı yol izlenecektir.
  7. Yarışma, ilçe müftülüklerinde (büyükşehir statüsünde olmayan illerin merkezlerinde il müftülüklerinde), oluşturulacak komisyon tarafından; birinci, ikinci ve üçüncü olarak dereceye giren öğrencilerin tespit edilmesiyle icra edilecektir.
  8. Dereceye girip ödüle layık görülen öğrencilere ilçe müftülükleri (büyükşehir statüsünde olmayan illerde merkez ilçede dereceye giren öğrencilere il müftülükleri) tarafından; birinciye 1.000 TL, ikinciye 750 TL, üçüncüye 500 TL para ödülü verilecektir.
  9. Değerlendirme komisyonu aşağıdaki kriterlere göre puanlama yapacaktır:

Metne hakimiyet

50 Puan

Okuduğunu anlama (yarışmacıya okuduğu şiirden üç kelimenin anlamı sorulacaktır)

30 Puan

Duygu ve düşünceyi ifade edebilme gücü

20 Puan

Sarıyer İlçe Müftülüğü