09.12.2022

Restorasyonu Tamamlanan Ali Kethüda Camii Yeniden İbadete Açıldı

İlçemiz Ali Kethüda Camii, iki yıl önce başlatılan restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş’un katılımı ile ibadete açıldı.

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Mart 2020 tarihinden itibaren restore edilen tarihi Cami, bugün cuma namazı öncesi İstanbul Müftüsü Safi Arpaguş tarafından yapılan dua ile yeniden ibadete açıldı. İstanbul Müftüsü Arpaguş, açılış programının ardından hutbe irad etti ve Cuma Namazı’nı kıldırdı.

Açılış programına Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy, İstanbul Vali Yardımcısı Niyazi Erten, İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürü Hayrullah Çelebi, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz, Sarıyer Kaymakamı Ömer Kalaylı, Sarıyer İlçe Müftüsü Mehmet Muslu katıldı.

Camide kılınan Cuma Namazı’nın ardından İstanbul Müftüsü Arpaguş, merhum Nevzat Azak ile merhume Güler Deniz'in cenaze namazlarını kıldırdı.

İstanbul Müftüsü Arpaguş, Müftülüğümüze gelerek İlçe Müftüsü Mehmet Muslu'yu makamında ziyaret etti. İlçede yapılan hizmetler hakkında bilgiler aldı.

Yapılan ziyaretlerin ardından program sona erdi.