27.05.2020

İlçemizde Cuma Namazları Kılınacak Cami ve Alanlar

Bütün dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (Covid-19) sebebiyle camilerimiz ibadete kapanmıştı.Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ile Bilim Kurulunun almış olduğu kararlar çerçevesinde, cami ve mescitlerin ibadete açılması hakkındaki genelgeyle 29 Mayıs 2020 tarihi itibarıyla cuma namazı, ikindi ve öğle namazları cemaatle namaz kılmak için camilerimiz açılacaktır. Cami ve mescitlerde cemaatle ibadet edilmesi hakkında, cemaatimizin alınan kararlara  riayet etmesi önemlidir. Özellikle ilk cuma, avlusunda cuma namazı kılınacak camiler ile cuma namazı kılınacak diğer alanların ve namaz kılınmayacak camilerin bilinmesi önem arz etmektedir. Cuma namazı kılmaya gelirken cemaatimizin abdestli  gelmesi, seccadesini yanında getirmesi, maske takarak  gelmesi ve sosyal mesafeye dikkat etmesi gerekmektedir. Resmi kurumsal sitelerden, sosyal medya hesaplarımız üzerinden yapılan uyarılar dikkate alındığı taktirde İlçemizde ilk Cuma namazı sağlıklı ve huzurlu bir şekilde eda edilecektir.

Sarıyer'de 76 Cami ve diğer alan Vatandaşlarımızın ibadetlerini huzurlu bir şekilde eda etmeleri için tespit edilmiştir.

BUNLAR;

AVLUSUNDA CUMA NAMAZI KILINACAK CAMİLER İÇİN TIKLAYINIZ

CAMİ AVLUSU DIŞINDA CUMA NAMAZI KILINACAK ALANLAR İÇİN  TIKLAYINIZ

Ayrıca ilçemizde 51 camide Cuma Namazı kılınmayacaktır.

BUNLAR;

CUMA NAMAZI KILINMAYACAK CAMİLER LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ