04.04.2019

Sarıyer Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Aile ve Dini Rehberlik Merkezimizi Ziyaret Etti

SARIYER MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ AİLE VE DİNİ REHBERLİK MERKEZİMİZİ ZİYARETİ ETTİ

04.04.2019 tarihinde Sarıyer İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Merkezi’ni ziyarete gelen Sarıyer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri kahvaltı etkinliğiyle ağırlandı.

Ev sahipliğini Aile ve Dini Rehberlik Merkezi Koordinatörü olan Din Hizmetleri Uzmanı Emine MEYDAN’ın yaptığı etkinliğe Sarıyer İlçe Müftüsü Oğuzhan KADIOĞLU, Vaiz Esra AKTAŞ, Kâğıthane Vaizi Eda UĞUR ve Merkez Kız Kuran Kursu Yöneticisi Fatma ETO iştirak etmişlerdir.

Kahvaltıya Sarıyer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Meral DUYAR, Müdür Yardımcıları Güler TUNA ve İrfan KORKMAZ, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Fatma AYRIÇ, Giyim Üretim Teknolojisi ve Yiyecek İçecek Hizmetleri alanlarından on öğrenci katılmıştır.

Kahvaltı akabinde İlçe Müftüsü Oğuzhan KADIOĞLU’nun misafir öğrencilerle yaptığı söyleşinin bir bölümü şöyledir:

Bir bütün olarak hayat ve hayatın bir parçası olan gençlik çağı çok değerlidir. Gençliği yaşarken de hayatta bir eser bırakmak için çaba sarf etmek gerekir. Bu sonuca ise itidal ile gidilebilir. Bu hayatı yaşarken de aşırı tutumlardan uzak ölçülü ve dengeli yani itidalli olmak birçok hayır getirecektir. İtidal kelimesinin bir anlamı da adalettir. Dolayısıyla adalet ve doğruluk ile ölçülü bir istikamet çizmek bizim yol haritamızı iyi yönde belirleyecektir. Kur’an-ı Kerim bize dünya ve ahiret işlerine yönelmede, ibadetlerde, insanlar arası iletişimde, harcamalarda ve benzeri durumlarda itidale işaret etmiştir.”

Sarıyer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri uğurlanırken günün hatırası mahiyetinde İstanbul İl Müftülüğü tarafından bastırılan ve çeşitli makalelerden oluşan “Gençlik” adlı eser hediye edilmiştir.