08.03.2019

"Geçmişten Geleceğe Kadın ve Toplum" Programı

Sarıyer Müftülüğü Aile Dini ve Rehberlik Merkezi’nce  hazırlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle düzenlenen “Geçmişten Geleceğe Kadın ve Toplum” konulu konferans, Selçuk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Yusuf ACAR’ın katılmıyla Sarıyer İBB Kültür Merkezinde  gerçekleşti.
Fatih Camii İmam-Hatibi Bünyamin TOPÇUOĞLU’nun Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program ilçe müftüsü Oğuzhan KADIOĞLU’nun açış konuşmasıyla devam etti. Konuşmasında, Peygamber efendimizin (S.A.V.) kadına vermiş olduğu değerden ve kadının camideki yerinden, tarihten ve peygamber efendimizin kadınlarla Mescid-i Nebi’de geçen diyaloglarından örnekler verdi. Katılımcıların üç aylarını, kandillerini ve günlerini kutlayarak davetlerine icabet ettikleri için teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.
Kürsüye konuşmasını yapmak üzere gelen Doç Dr. Yusuf ACAR ‘da “Kadın insandır, Erkekler ise insanoğlu ” halk ozanının sözü ile başladığı konuşmasında kadının cami ve toplumdaki yeri hakkında çeşitli örnekler verdi. Bidat ve hurafenin kadınlar üzerinden daha çok yayıldığı, önce kadını eğitmenin gerekliliğini vurguladı. Kur’an ve sünnetten geniş örnekler ile günümüz değerlerini kıyaslama yaparak konuşmasını sonlandırdı.
Programın sonunda Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Sn. Prof. Dr. Huriye MARTI’nın “ Hakları ve saygınlığıyla İSLAMDA KADIN” adlı kitabını katılımcılara hediye edilerek program sona erdi.